Delić, Konaković i Okerić na bageru obilaze poplavljena područja

16
Radiosarajevo.ba
Delić, Konaković i Okerić na bageru obilaze poplavljena područja
FOTO: Facebook / Delić, Konaković i Okerić na bageru obilaze poplavljena područja

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić, predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić i predsjednik stranke NiP Elmedin Konaković obilaze u ovim trenucima poplavljena područja u Kantonu Sarajevo.

Podsjetimo, uslijed obilnih padavina, u Sarajevu su najviše pogođena područja Ilidže i Novog Grada. Obzirom da je teren u poplavljenim područjima nepristupačan, jedna od rijetkih opcija da se obiđu ova mjesta je bager.

Upravo tim vozilom pomenuta trojka obilazi ugrožena mjesta i pokušava da pomogne građanima koji su pretrpjeli veliku materijalnu štetu.

Osuđen diler narko kartela čiji je šef državljanin BiH: Prodao oko 80 kilograma droge

Osuđen diler narko kartela čiji je šef državljanin BiH: Prodao oko 80 kilograma droge

Na terenu je, naravno, i Civilna zaštita Kantona Sarajevo, ali i brojne druge službe koje trenutno rade na rješavanju problema koji je prouzrokovan izlijevanjem rijeka.

Podsjetimo i to da je Vlada KS danas održala vanrednu sjednicu povodom ovog problema. Naloženo je Štabu civilne zaštite KS da pokrene sve propisane mjere u planovima Aktivne odbrane od poplava te da sa svim ljudskim resursima i opremom izađu na područja i poduzmu sve aktivne mjere.

U KS su zbog poplava za sada zatvorene tri škole.

Sve o alarmantnoj situaciji sa poplavama u BiH možete čitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (16)

/ Povezano

/ Najnovije