Alarmantno stanje na Ilidži, voda došla do zgrada: Butmir poplavljen

4
Radiosarajevo.ba
Alarmantno stanje na Ilidži, voda došla do zgrada: Butmir poplavljen
Foto: Radiosarajevo.ba / Otes pod vodom, Željeznica nabujala

Obilne padavine protekle noći u Sarajevu donijele su velike probleme građanima brojnih naselja. Sarajevske ulice su haosu, voda je na sve strane, što otežava saobraćaj, a pješacima stvara ogromne probleme. 

Kako javlja reporter portala Radiosarajevo.ba na području Ilidže je katastrofa. Kako je vidljivo na fotografijama, Željeznici malo treba da se izlije. 

Na email adresu našeg portala stigle su i fotografije čitateljke koja ističe da se u Butmiru izlila voda, potok Tilava.  "Kuće sa podrumima su pod vodom ljudi nemaju grijanje ne mogu sebi ni skuhati jer nemaju struju", napisala je Lejla B.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Da je stanje alarmantno svjedoče i fotografije koje možete pogledati u našoj galeriji slika.

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je crveno upozorenje za obilne padavine, olujan vjetar kao i pojavu klizišta.

Područje za koje se izdaje upozorenje je Hercegovina kao i jugozapadna i centralna područja Bosne, očekuju se intenzivne padavine i olujan vjetar.

"Očekivana količina padavina u Hercegovini, jugozapadnim i centralnim područjima Bosne od 60 do 100 litara po kvadratu. Olujan vjetar od 80 kilometara na sat. Vjetar će do kraja dana postupno slabiti",  navedeno je na stranici Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Vozače upozoravamo na mjestimično jake udare vjetra, te na mogućnost urušavanja stabala i polomljenog granja na kolovoz. Zbog obilnih kišnih padavina povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz, pa vozače pozivamo na pojačan oprez.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije