Vojkovići / Benzinska pumpa na “rubu provalije”, prijeti ekološka katastrofa

05. 11. 2021. u 15:05:00 N. K.

Shares: 0

Poplave koje su nastale usljed obilne kiše prijete da izazovu veliku ekološku katastrofu na području Opštine Istočna Ilidža.

Reporter portala Radiosarajevo.ba Nihad Katica s mjesta događaja javila da je bujica pokrenula klizište čime je ugrožena benzinska pumpa SAS-Vojkovići.

Prema njegovim riječima - pripadnici policije su zabranili prilaz ovom objektu.

"U ovom trenutku situacija je nešto bolja nego jutros. Kiša je prestala da pada, a građani mi kažu da je i vodostaj rijeke nešto manji. No, situacija je i dalje vrlo dramatična”, javlja naš reporter.

Policija upozorava građane da ne idu ovim pravcem.

"Na terenu je prisutan veliki broj policijskih ekipa”, dodao je reporter portala Radiosarajevo.ba.

Zbog nemogućnosti prilaza objektu, nije mogao doći do vlasnika pumpe kako bi dobio informaciju više.

Evidentno je da je vlasnik objekta poduzeo sve neophodne mjere - dovezli su nekoliko kamiona nasipa da bi osigurali benzinsku pumpu.

"Evidentno je da se poduizmaju mjere da ne dođe do obrušavanja pumpe u rijeku, što bi izazvalo pravu ekološku katastrofu", dodao je naš reporter.

Sve o alarmantnoj situaciji na području Kantona Sarajeva te Ilidže, Butmira, Otesa, Istočne Ilidže i okolice možete čitati na linku OVDJE.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (10)