Važna informacija za vjernike: Ponoćka u drugom terminu

1
Radiosarajevo.ba
Važna informacija za vjernike: Ponoćka u drugom terminu
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Jedna od ranijih ponoćki u katedrali Srca Isusova u Sarajevu

U skladu s aktuelnim epidemiološkim mjerama i propisima vezanim uz pandemiju koronavirusa, ovogodišnja misa ponoćka bit će u drugom terminu.

Umjesto tradicionalne mise ponoćke u ponoć na Badnjak, zbog zabrane kretanja nakon 23 sata, euharistijsko slavlje božićnog bdijenja bit će 24. decembra u 20 sati u sarajevskoj katedrali Srca Isusova, saopćili su iz Vrhbosanske nadbiskupije.

"Svetu misu predslavit će vrhbosanski nadbiskup koadjutor mons. Tomo Vukšić, a izravan prijenos iste bit će na programu BHRT-a", navedeno je u saopćenju.

Na sam Božić, 25. decembra, svetu misu u 10.30 sati u katedrali predvodit će vrhbosanski nadbiskup Vinko kardinal Puljić, s direktnim prenosom također na BHRT-u.

Isti dan u podne je prenos Papinog Urbi et Orbi iz Rima.

"Misa zahvalnica na kraju građanske godine, 31. prosinca, bit će u 18 sati u katedrali, a euharistijsko slavlje na svetkovinu Marije Bogorodice, prvoga dana Nove godine, bit će u prvostolnici u 10.30 sati", istaknuto je iz Vrhbosanske nadbiskupije.

Zbog aktuelne situacije s pandemijom koronavirusa, otkazan je Božićni prijem, koji je godinama bio na blagdan Svetog Stjepana, 26. decembra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije