Kardinal Puljić i nadbiskup Vukšić napustili Opću bolnicu

2
Radiosarajevo.ba
Kardinal Puljić i nadbiskup Vukšić napustili Opću bolnicu
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Vinko Puljić

Vrhbosanski nadbiskup metropolita Vinko kardinal Puljić i nadbiskup koadjutor mons. Tomo Vukšić, nakon ponovnog testiranja, negativni su na koronavirus te su danas u poslijepodnevnim satima napustili Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu, gdje su bili na liječenju.

"Kardinal Puljić i mons. Vukšić osjećaju se dobro te oporavak nastavljaju u svojoj rezidenciji", saopćčio je Nadbiskupski ordinarijat vrhbosanski.

Po izlasku iz bolnice kardinal Puljić se zahvalio osoblju Opće bolnice te svim vjernicima koji su ih pratili molitvom.

"Obojica želimo zahvaliti tolikim dobrim dušama koje su izrazile solidarnost s nama u bolesti i molili za naše zdravlje. Te su molitve bile snaga na putu borbe sa zarazom. Zatim želimo zahvaliti medicinskom osoblju na tom odjelu COVID-19, počevši od dr. Gavrankapetanovića, kao i cjelokupnom osoblju.

Ne samo da su bili profesionalni nego humani i vrlo ljubazni. Divili smo se njihovoj strpljivosti s pacijentima. U prvi mah smo mislili da su takvi prema nama, a kasnije smo uvidjeli da su takvi prema svakom pacijentu. Bili smo zadivljeni i zahvalni. Prošavši kroz to iskustvo borbe sa zarazom korone, osjećamo potrebu ponovo naglasiti važnost opreza i odgovornosti čuvanja vlastitog i tuđeg zdravlja", poručio je vrhbosanski nadbiskup.

I Vrhbosanska nadbiskupija ovom prilikom je zahvalila upravi, liječnicima i djelatnicima Opće bolnice, kao i široj javnosti na riječima podrške, porukama ohrabrenja te svim vjernicima na njihovim molitvama za zdravlje dvojice nadbiskupa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije