Prekinuta vanredna sjednica Predsjedništva BiH

Radiosarajevo.ba
Prekinuta vanredna sjednica Predsjedništva BiH
FOTO: Radiosarajevo.ba / Zgrada Predsjedništva BiH
Vanredna sjednica Predsjedništva BiH prekinuta je, prema informacijama koje smo doznali iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović trebao bi se obratiti novinarima u 14.45 sati. Ranije je najavljeno da će predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić održati press konferenciju u 14 sati.

Ivanić je za danas u 12 sati zakazao vanrednu sjednicu Predsjedništva BiH na čijem je prijedlogu dnevnog reda bilo podnošenje zahtjeva za reviziju presude Međunarodnom sudu pravde u Haagu u slučaju BiH protiv Srbije.

Podsjećamo, Predsjedništvo BiH je jučer trebalo održati redovnu sjednicu, ali je ona otkazana i umjesto nje predsjedavajući Ivanić zakazao je današnju vanrednu sjednicu. Na vanrednoj sjednici članovi Predsjedništva trebali su razgovarati o najaktuelnijoj temi u državi, a to je podnošenje zahtjeva za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije, koji bi prema svim najavama trebao biti podnesen danas.

Povod za ovakve vanredne sjednice je najava da će BiH podnijeti zahtjev za reviziju presude, a što je bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović najavio u petak, 17. februara nakon savjetovanja u sarajevskoj Vijećnici. Nakon toga uslijedili su brojni negativni komentari, posebno iz RS-a, kao i izjave da bi se BiH mogla naći na rubu krize, posebno njene državne institucije ukoliko ovaj zahtjev bude podnese.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije