Vanredno stanje u Zenici: Građani bez grijanja do subote

Radiosarajevo.ba
Vanredno stanje u Zenici: Građani bez grijanja do subote
Gradsko vijeće Zenice, zbog vanredne situacije i prekida snabdijevanjem toplotnom energijom prethodnih dana u ovom gradu, održava hitnu sjednicu, na kojoj se raspravlja o ovom problemu.

Alarmantno stanje vlada u Zenici, posebno nakon jučerašnjeg kvara na jednom od kotlova u kompaniji ArcelorMittal Zenica, preko kojih funkcionira sistem daljinskog grijanja, zbog čega je bez grijanja ostalo gotovo 16.000 stanova i poslovnih prostora.

Tim povodom danas se na hitnoj sjednici Gradskog vijeća Zenica obratio i Sead Kaknjo, direktor Javnog poduzeća Grijanje Zenica, koji je saopćio da grijanja neće biti do subote, što je dodatno zabrinulo cjelokupnu javnost, prenosi portal Zenicablog.

Dodao je i to da su još uvijek u toku radovi na otklanjanju kvara, ali da je jedan kotao totalno van funkcije, te da se trenutno radi opravka drugog kotla, kako bi građanima bilo osigurano snabdijevanje toplotnom energijom.

Kontaktirali smo direktora Kaknju, međutim on se u ovim trenucima još uvijek nalazi na hitnoj sjednici Gradskog vijeća Zenica, te nam je samo kratko odgovorio kako će zvanično saopćenje o ovom slučaju dati ArcelorMittal.

Kontaktirali smo i press službu ove kompanije, iz koje su nam kazali kako će zvaničan stav o svemu saopćiti tek tokom popodneva, te nam nisu mogli potvrditi informacije da grijanja neće biti do subote.

Hitna sjednica Gradskog vijeća Zenica traje još uvijek, te vijećnici na čelu s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem pokušavaju pronaći rješenja za izlazak iz trenutne vanredne situacije, kako bi spasili građane Zenice na sibirskim hladnoćama koje ovih dana vladaju u većem dijelu naše države.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije