Vakcinacija AstraZenecom do kraja oktobra: Zatvara se punkt u Zetri

0
Radiosarajevo.ba
Vakcinacija AstraZenecom do kraja oktobra: Zatvara se punkt u Zetri
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Zetra

Građani Kantona Sarajeovo koji su primili prvu dozu vakine AstraZeneca a kojima je prošlo više od četiri ili šest sedmica, do 31. oktobra moći će se vakcinisati u Zetri.

Ministarstvo Kantona Sarajevo ovim putem pozvalo je sve građane da pristupe vakcinaciji:

"Naglašavamo da je ovo važno i u skladu sa preporukama Stručnog savjetodavnog tijela za imunizaciju Federacije BiH, koje preporučuje da se druga doza vakcine protiv COVID-19 daje što ranije unutar preporučenog razmaka, uzimajući u obzir rast broja oboljelih i prijetnju od širenja delta soja SARS-CoV-2 virusa u Federaciji BiH", saopćeno je.

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

S obzirom da se vakcinacijski punkt na Zetri zatvara 1. novembra, vakcinacija u Kantonu Sarajevo prelazi na punktove u Domovima zdravlja.

Radi toga upućen je ovaj poziv radi praktičnosti obavljanja masovne revakcinacije u Zetri do kraja mjeseca.

Oni građani koji su primili prvu dozu vakcine AstraZeneca i Sinopharm van Kantona Sarajevo, mogu pristupiti revakcinaciji.

Ministarstvo zdrastva Kantona Sarajevo pozvalo je građane da se vakcinišu i da budu odgovorni kako bi sačuvali prvenstveno svoje zdravlje i zdravlje osoba u svojoj okolini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije