Uživajte u sunčanoj suboti - evo kad se vraća kiša

Radiosarajevo.ba
Uživajte u sunčanoj suboti - evo kad se vraća kiša
Jutros je u Bosni umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini vedro.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 9; Kupres 10; Sokolac 11; Goražde, Ivan Sedlo 13; Livno, Sarajevo 14; Bugojno, Srebrenica 15; Sanski Most 16; Bihać, Prijedor 17; Banja Luka, Doboj, Tuzla, Zenica, Zvornik 18; Bijeljina, Gradačac 19; Trebinje, Čapljina 20; Neum 22; Mostar 23.

 

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 945 hPa, za 3 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

 

Bioprognoza: U većem dijelu naše zemlje očekuju se nepovoljne biometeorološke prilike. Ovi uslovi mogu kod meteoropata i hroničnih bolesnika uzrokovati nervozu, slabije raspoloženje ili druge manje poteškoće uzrokovane vremenom.

 

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar, slab, u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevne temperature od 28 do 34 °C. U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko 28 °C.

 

Nedjelja: U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno vedro. Poslije podne ili u večernjim satima u Bosni se očekuju kiša i pljuskovi, lokalno uz grmljavinu. U noći sa nedjelja na ponedjeljak jače naoblačenje sa zapada, praćeno kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 14 do 19, na jugu od 20 do 24, a dnevne od 28 do 34 °C.

 

Ponedjeljak: U Bosni pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne razvedravanje u Krajini. U Hercegovini prije podne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a poslije podne pretežno vedro. U jutarnjim satima kiša, pljuskovi i grmljavina u većem dijelu Bosne. Prije podne u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne, kao i na istoku i jugoistoku Hercegovine. Poslije podne slabi pljuskovi su mogući još ponegdje na krajnjem istoku Bosne. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu od 20 do 24, a dnevne od 20 do 26, na jugu od 28 do 32 °C.

 

Utorak: U Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U istočnim, sjeveroistočnim i djelimično centralnim područjima Bosne povremeno sa kišom ili lokalnim pljuskovima. Jutarnje temperature od 10 do 16, na jugu od 18 do 22, a dnevne od 16 do 23, na jugu od 23 do 28 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije