Uspješno uništene sve četiri aviobombe

E. H.
Uspješno uništene sve četiri aviobombe
Foto: Radiosarajevo.ba / Uspješno uništene aviobombe

Nakon što je izvršen transport četiri aviobombe koje su pronađene na gradilištu kod RTV doma u Sarajevu, uspješno su uništene u prijepodnevnim satima na poligonu na Bjelašnici.

"Četiri bombe su uništene istom metodom, ali sve četiri su reagovale drugačije", kazao je Sead Vrana, šef odsjeka za neeksplodirana ubojita sredstva iz FUCZ-a.

Transport se odvijao od 5 do 8 sati ujutru i kretao rutom: Igmanska ulica (Općina Vogošća) - Autoput ”Sarajevo zapad – Tarčin – petlja Tarčin” te kroz naselje Tarčin (općina Hadžići) do poligona za uništavanje.

Pogledajte trenutak kada su uništene dvije aviobombe na poligonu na Bjelašnici: 

Pogledajte kako je tekao noćni transport opasnih aviobombi

Uspješno je izvršen transport opasnih aviobombi pronađenih na gradilištu novog tržnog centra u blizini RTV doma u Sarajevu. Upozorenje građanima: Počeo transport, uskoro uništavanje aviobombi Transport se odvijao od 5 do 8 sati ujutru i kretao se rutom: Igmanska ulica (Općina Vogošća) - Autoput "Sarajevo zapad - Tarčin - petlja Tarčin" te kroz naselje Tarčin (općina Hadžići) do poligona za uništavanje.

Podsjetimo, nakon izvršenih priprema na poligonu pripadnici FUCZ-a pozvali novinarske ekipe da zabilježene trenutak prije detonacije. Nakon što se obavilo snimanje na samom poligonu, novinarske ekipe su bile udaljene od mjesta detonacije oko 1,5 kilometra.

Sedmica pacova ostavila je aviobombe u Sarajevu

Pripadnici FUCZ kompletnu operaciju snimali su s dva drona koja su ujedno nadzirala i sigurnosnu situaciju u blizini poligona, kako slučajno neko ne bi zalutao i doveo sebe, ali i kompletnu operaciju u opasnost.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije