Upozorenje građanima: Počeo transport, uskoro uništavanje aviobombi

Radiosarajevo.ba
Upozorenje građanima: Počeo transport, uskoro uništavanje aviobombi
Foto: FUCZ / Počeo transport, uskoro uništavanje aviobombi

Prema Operativnom planu u petak, 13. septembra bit će izvršen transport i uništavanje četiri aviobombe pronađene na gradilištu novog tržnog centra u blizini RTV doma u Sarajevu.

Sedmica pacova ostavila je aviobombe u Sarajevu

Transport će se odvijati od 5 do 8 sati ujutru i kretat će se rutom: Igmanska ulica (Općina Vogošća) - Autoput ”Sarajevo zapad – Tarčin – petlja Tarčin” te kroz naselje Tarčin (općina Hadžići) do poligona za uništavanje– najavljeno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

Počeo transport, uskoro uništavanje aviobombi - undefinedFoto: Radiosarajevo.ba: Počeo transport, uskoro uništavanje aviobombi

Iz FUCZ mole građane koji žive ili se za vrijeme te operacije zadese u tom području da se pridržavaju uputstava ovlaštenih policijskih službenika i pripadnika civilne zaštite kako ne bi ugrozili vlastitu sigurnost i sigurnost cijele operacije.  

"Aviobombe će biti uništene u Tarčinu kilometar i po od mjesta gdje se nalaze brojne novinarske ekipe. U toku su pripreme na terenu. Trenutno se radi na postavljaju aviobombi na mjesto gdje će se izvršiti detonacija", javlja novinar portala Radiosarajevo.ba s mjesta događaja.

Podsjetimo, prva aviobomba je pronađena prošlog četvrtka 5. septembra, druga u nedjelju 7. septembra, treća pronađena 10. septembra, dok je četvrta 11. septembra u jutarnjim satima i uspješno deaktivirana istog dana.

Ekipa Civilne zaštite je sve bombe uspješno izmjestila. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije