Osman Mehmedagić pušten na slobodu ali uz mjere zabrane

6
Radiosarajevo.ba
Osman Mehmedagić pušten na slobodu ali uz mjere zabrane
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Direktor OSA-e Osman Mehmedagić napustio MUP KS

Nakon završenog ročišta u Sudu Bosne i Hercegovine direktor OSA-e Osman Mehmedagić koji je priveden prije dva dana, zvanično je pušten na slobodu ali uz mjere zabrane.

Kako pišu bh. mediji, iako je prethodno bilo zatraženo određivanje jednomjesečnog pritvora, odbrana je zatražila da ga puste na slobodu što je danas i odlučeno. 

Kako nam je potvrđeno pod ovim mjerama zabrane podrazumijeva se sastajanje s Denisom Prcićem, osnivačem i vlasnikom Američkog univerziteta u BiH.

Prcić je osumnjičen da je omogućio Mehmedagiću nezakonito sticanje diplome, i također j prije nekoliko dana pušten na slobodu.

Podsjetimo, na današnjem ročištu je tužilac Dubravko Čampara zatražio pritvor za Mehmedagića zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i iz razloga što bi njegovo puštanje na slobodu moglo prouzročiti uznemirenje javnosti i građana, s obzirom na to da su već evidentirani elementi narušavanja sigurnosti povezani s lišavanjem slobode navedenog osumnjičenog.

Također je i advokatica Mehmedagića na jutrošnjem ročištu, Senka Nožica, istakla kako nema krivičnog djela te dodala da je njen branjenik uhapšen nezakonito.

“Hapšenje našeg branjenika je kroz određen medije najvljivano punih mjesec dana, ako to nije diktirano određnim političkim uticajem onda ne znam šta je. Ja uzimam sebi za pravo da kažem da jeste jer se radi o poziciji našeg branjenika koja je interesantna za preslagivanje vlasti”, kazala je Nožica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije