Utakmica na Koševu - Obustava saobraćaja od 13 do 18.45 sati

Radiosarajevo.ba
Utakmica na Koševu - Obustava saobraćaja od 13 do 18.45 sati
Saobraćaj se ovoga jutra na putevima u BiH odvija bez dužih zastoja i vanrednih ograničenja.
Kolovoz je pretežno mokar, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta. Izuzetak su dionice u gradskim centrima, gdje je u jutarnjim satima intenzitet saobraćaja pojačan. Vidljivost je zbog magle mjestimično smanjena na dionicama u kotlinama i u višim planinskim predjelima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Vozače molimo za opreznu vožnju, prilagođenu uvjetima na putu.
 
Povremene obustave saobraćaja zbog minerskih i deminerskih radova, tokom dana aktuelne su na magistralnim putevima  M-4 Teslić - Jelah (Vrela, 08-16 sati), M-16 Banja Luka - Jajce na lokalitetu Bočac (od 14 do 14:30 sati) i  M-19.3 Rogatica - Ustiprača u mjestu Dub (od 09 do 10  i od 13 do 15 sati). 
 
Do kraćih zastoja dolazi i na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Bihać - Bosanska Krupa, Donji Vakuf - Bugojno, Ključ - Mrkonjić-Grad, Bugojno - Novi Travnik, Prozor - Jablanica i Maglaj - Doboj.
 
Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. 

KANTON SARAJEVO

- Zbog sigurnog održavanja fudbalske utakmice (FK Sarajevo - FK Kozara) danas od 13  do 18.45 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Patriotske lige, pored Olimpijskog stadiona ”Asim Ferhatović Hase” i u ulici Betanija, od raskrsnice s ulicom Alipašina, do ulazne rampe za Pedijatrijsku kliniku UKCS.
- Danas i naredna dva dana, od 08 do 14 sati, zbog izvođenja neophodnih radova mogu se očekivati obustave saobraćaja u ulici Vilsonovo šetalište (od raskrsnice s ulicom Topal Osman-paše i Ložionička, do raskrsnice s ulicom Franje Račkog).
- Zbog izvođenja radova u ulici Obala Kulina bana (od spoja s mostom Skenderija do spoja s mostom Drvenija) zabranjen je saobraćaj u lijevoj traci u dozvoljenom smjeru kretanja, dok je druga draga slobodna za saobraćaj.
 - Zbog radova na rekonstrukciji vodovodne mreže od 08 do 17 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Komatin (od raskrsnice s ulicom Hambina carina do raskrsnice s ulicom Bostarići). Alternativni pravac za vrijeme obustave je: Komatin - Hambina carina - Brajkovac - Lipe - Komatin i obratno.
- Zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice na dijelu ulica Ante Babića i Ive Andrića (spoj “X” transverzale i novoizgrađene “A” transverzale), obustavljen je saobraćaj u dijelu ulice Ive Andrića (od raskrsnice s ulicom Olimpijska do raskrsnice s ulicom Ante Babića).
-Zbog izvođenja sanacionih radova, usporeno se saobraća u ulicama: Dalmatinska, Kamenica, Sulejmana Omerovića Cara, Porodice Ribar,  Zvornička, Stolačka, Kraljice Jelene, Prijedorska, Zmaja od Bosne  i Kemal-begova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije