Usvojene izmjene Zakona o MUP-u HNK: Uvodi se zamjenik komesara

0
Radiosarajevo.ba
Usvojene izmjene Zakona o MUP-u HNK: Uvodi se zamjenik komesara
Foto: Skupština HNK / Sjednica Skupštine HNK

Skupština Hercegovačko-neretvanskog kantona danas je na vanrednoj sjednici u Mostaru usvojila – glasovima vladajuće većine HDZ i SDA – izmjene Zakona o unutrašnjim poslovima ovog kantona.

Prema tekstu, koji je usvojen u Skupštini u HNK se uvodi funkcija zamjenika policijskog komesara. U vladajućoj koaliciji tvrde da zbog izmjenama zakona o MUP-u "neće biti paralelizama".

"Zamjenik komesara, prvog operativca policije, postojao je na neki način i ranije, kroz funkciju načelnika sektora uniformirane policije", kazao je ministar unutrašnjih poslova HNK Slađan Bevanda.

Meteorolozi ponovo najavili promjenu vremena: Za vikend novi snijeg, evo u kojim dijelovima BiH

Meteorolozi ponovo najavili promjenu vremena: Za vikend novi snijeg, evo u kojim dijelovima BiH

Opozicija tvrdi i da se izmjenama Zakona o unutrašnjim poslovima "uvodi i miješanje politike u rad policije".

Navode kako je ta praksa napuštena još 2000-te godine, kada je provođen proces postratnog ujedinjavanja policijskih snaga u ovom dijelu BiH, prenosi mostarski.ba.

Ipak, predsjednik Skupštine HNK-a, Šerif Špago (SDA), tvrdi da je "cijela priča opozicije zapravo predizborna politizacija", te da "nema nikakvog miješanja politike u rad policije".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije