Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma nije podržala amandmane Đonlagića

3
Radiosarajevo.ba
Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma nije podržala amandmane Đonlagića
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Dženan Đonlagić

Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na 27. sjednici nije utvrdila usklađenost sa Ustavom BiH i pravnim sistemom BiH, niti je podržala principe Prijedloga amandmana II na Ustav Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač poslanik Dženan Đonlagić.

Ustavnopravna komisija nije podržala, u drugoj komisijskoj fazi, Prijedlog zakona o izmjenama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, čiji su predlagači poslanici Nermin Nikšić, Saša Magazinović, Nada Mladina i Zukan Helez.

Komisija je utvrdila usklađenost sa Ustavom BiH i pravnim sistemom BiH, ali ponovo nije podržala principe Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, čiji su predlagači poslanici Adil Osmanović, Halid Genjac, Alma Čolo, Safet Softić, Nermin Mandra, Šemsudin Dedić, Šemsudin Mehmedović, Edin Mušić, Edita Đapo, Saša Magazinović, Nermin Nikšić, Zukan Helez, Mirjana Marinković-Lepić, Aida Baručija, Damir Arnaut, Predrag Kojović i Denis Zvizdić.

Osuđen diler narko kartela čiji je šef državljanin BiH: Prodao oko 80 kilograma droge

Osuđen diler narko kartela čiji je šef državljanin BiH: Prodao oko 80 kilograma droge

Ustavnopravna komisija podržala je inicijativu poslanika Aide Baručije, Saše Magazinovića, Edite Đapo, Dženana Đonlagića, Jasmina Emrića, Mirjane Marinković Lepić i Šemsudina Mehmedovića, koja glasi: “Obavezuje se Vijeće ministara BiH da najkasnije u roku od 60 dana pripremi i u parlamentarnu proceduru uputi izmjene Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, kojim će se napad na novinare tretirati kao posebno krivično djelo.“

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije