Ursula von der Leyen danas u BiH, sastat će se sa članovima Predsjedništva

0
Radiosarajevo.ba
Ursula von der Leyen danas u BiH, sastat će se sa članovima Predsjedništva
EPA / Ursula von der Leyen

Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen posjetit će danas Bosnu i Hercegovinu i susresti s visokim bh. dužnosnicima.

Protokolom posjete BiH planirano je da Von der Leyen svečano otvori most Svilaj, kojim će se povezati autocesta na Koridoru 5C s bosanskohercegovačke i hrvatske strane rijeke Save.

U nastavku pročitajte zvanični protokol koji je najavljen za danas:

Anketa | Nakon četiri decenije: Stanovnici Sarajeva se provozali u novim tramvajima

Anketa | Nakon četiri decenije: Stanovnici Sarajeva se provozali u novim tramvajima

SVILAJ - 14.00 sati- Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija zajedno sa predsjednicom Evropske komisije Ursulom von der Leyen i predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem svečano će otvoriti granični prijelaz i međudržavni most Svilaj na rijeci Savi.

- 14.15 - Obraćanja predsjednice von der Leyen, premijera Hrvatske Andreja Plenkovića i predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije

SARAJEVO - 17.00 - Članovi Predsjedništva BiH primit će predsjednicu Evropske komisije Ursulu von der Leyen

Podsjetimo, predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen počela je u utorak trodnevni posjet državama Zapadnog Balkana kako bi pokazala da je izvršno tijelo Unije i dalje predano toj regiji.

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković izjavila je prethodno za portal Radiosarajevo.ba da predstojeća posjeta predsjednice Evropske komisije Ursule von der Leyen dolazi u veoma važnom trenutku za Bosnu i Hercegovinu, ali i cijelu regiju.

"Očekujemo nedvosmislene poruke o evropskoj budućnosti BiH i svih država regije, jer to je jedini način da se prevladaju zajednički izazovi. Drago mi je da će predsjednica Von der Leyen otvoriti i izgrađeni dio autoputa na Koridoru 5C što je pokazatelj da se u ovoj državi mogu realizirati veliki projekti", kazala je Turković za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije