Urednica iz Hrvatske: "Komšić nijednom nije rekao da će se boriti za treći entitet"

Radiosarajevo.ba
Urednica iz Hrvatske: "Komšić nijednom nije rekao da će se boriti za treći entitet"
Foto. Dnevnik.hr / Ivana Petrović

Dragan Čović i njegovi sateliti, i ovdašnji i regionalni, još uvijek se ne mogu pomiriti s činjenicom da je Željko Komšić pobijedio na izborima i da je od jučer i formalno i pravno, i na svaki drugi mogući način, legitimni predstavnik hrvatskog naroda u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine.

Čović se jučer nije ni pojavio na inauguraciji, nije se pojavio ni nabiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, a premijer Hrvatske Andrej Plenković doslovno ne prestaje pričati o izborima u Bosni i Hercegovini, koje namjerava i analizirati.

U neobičnu krajnost otišla je i urednica vanjske politike Dnevnika Nove TV Ivana Petrović koja je analizirala stavove novog Predsjedništva i pribilježila:

"Željko Komšić je održao jedan građanski govor i u razgovoru ni u jednom trenu nije rekao da će se založiti za treći entitet ili visoki stupanj kantonalizacije Federacije. On stalno govori o služenju svim građanima što znači da ostaje na svom građanskom konceptu prije izbora."

Iz analize je ostalo nejasno da li je Komšićevo opredjeljenje za građansku BiH problem, kao i to što se neće zalagati za treći entitet...

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije