Čović se nije pojavio na inauguraciji Dodika, Komšića i Džaferovića

Radiosarajevo.ba
Čović se nije pojavio na inauguraciji Dodika, Komšića i Džaferovića
Foto: Dženan Kriještorac / Dragan Čović

Dragan Čović, lider Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine i sada već bivši član Predsjedništva BiH, nije se pojavio na svečanoj ceremoniji inauguracije novih članova Predsjedništva - Milorada Dodika, Željka Komšića i Šefika Džaferovića.

Za razliku od njega, na ovom događaju bili su prisutni Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić, tako da je Čović jedini od prethodna tri člana Predsjedništva BiH izostao danas s primopredaje dužnosti.

Počela sjednica u Predsjedništvu: Dodik preuzima mjesto predsjedavajućeg

Obraćanje Dodika u Sarajevu: Nije mi namjera da bilo kome ili čemu štetu činimo

Komšić u Predsjedništvu: Neka nam misija vodilja bude budućnost naše djece

Sjednicu je pozdravnim govorom otvorio je predsjedavajući Predsjedništva iz starog saziva Bakir Izetbegović. On se zahvalio Mladenu Ivaniću i Draganu Čoviću na dobroj saradnji, te je naglasio kako je nakon dugogodišnjeg zastoja odblokiran put ka Europskoj uniji.

Izetbegović je potom pozvao čelnika Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine da uruči certifikate novim članovima Predsjedništva, nakon čega je Dodik prvi pročitao svečanu izjavu, a nakon njega su se obratili Komšić i Džaferović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije