Upozorenje iz BiHAMK-a: Mogući sitniji odroni zemlje ili kamenja

Radiosarajevo.ba
Upozorenje iz BiHAMK-a: Mogući sitniji odroni zemlje ili kamenja
Radiosarajevo.ba / Velika gužva na granici
Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove centralne i sjeverne Bosne, kao i u istočnim krajevima na dionicama u višim predjelima, ovoga jutra upozoravamo na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle.

Na putevima u tim područjima i kolovoz je vlažan, pa se savjetuje opreznija vožnja, uz obavezno držanje odstojanja između vozila. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, iz BiHAMK-a skreću pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Izdvajamo putne pravce: Sarajevo - Foča, Jajce - Banja Luka, Bugojno - Novi Travnik, Gornji Vakuf - Prozor, Konjic - Mostar i Turbe - Karanovac.

Danas, na relaciji Prijedor - Bosanski Brod, od 4 do 12 sati, pod pratnjom policije, kreće se vanredan prijevoz većih dimenzija.

"Apeliramo na vozače da u pomenutom periodu na navedenoj relaciji voze opreznije i da poštuju upute ovlaštenih lica iz pratnje", navodi se u saopćenju BiHAMK-a.

Na graničnim prijelazima ovog jutra nema dužih zadržavanja.

Još uvijek traju radovi na području Hrvatske na graničnim prijelazima Bosanski Brod - Slavonski Brod i Orašje - Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prijelazima povremeno saobraća usporeno.

"Molimo vozače da prilagode vožnju trenutnom stanju na putevima i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je i zakonski obavezna za sve kategorije vozila", podsjećaju iz BiHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije