Užas: Crveni “pakao” od dima i prašine prekrio Zenicu

Radiosarajevo.ba
Užas: Crveni “pakao” od dima i prašine prekrio Zenicu
Pored velike hladnoće, koja je do prije nekoliko sedmica vladala cijelim regionom, jedan od najvećih problema sa kojima su se građani Bosne i Hercegovine susretali bilo je zagađenje zraka.

Najkritičniji gradovi u pojedinim trenucima bili su Sarajevo, Zenica i Tuzla, a zbog zagađenja jedno vrijeme vanredne mjere, kao što je par-nepar sistem saobraćanja, bile su na snazi u glavnom gradu BiH.

Iako se, sa nešto toplijim danima, zagađenje drastično smanjilo brojni bh. gradovi još uvijek se suočavaju sa opasnim česticama u zraku. Zbog toga je danas posebno dramatično bilo u Zenici, gdje je dijelove grada prekrio crveni "pakao" od dima i prašine, prenosi Zenicablog.

Građani Zenice snimili su cijeli ovaj nered na nebu iznad svog grada, te su kroz videosnimak i fotografije dokumentirali zagađenje u sjevernom dijelu gradskog područja. 

Mještani ovih dijelova grada kažu da je ovo česta “situacija”, što je poprilično alarmantno kada se i sami uvjerimo u nivo zagađenja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije