Uživajte u sunčanom danu, od večeras promjena vremena

Radiosarajevo.ba
Uživajte u sunčanom danu, od večeras promjena vremena
Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. U Bosni po kotlinama ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Sokolac -7; Drvar -6; Bijeljina, Prijedor i Sanski Most -4; Banja Luka, Bugojno, Gradačac, Jajce i Zvornik -3; Livno, Srebrenica, Tuzla i Zenica -2; Bjelašnica i Doboj -1; Sarajevo 0; Stolac 1; Ivan-sedlo, Mostar i Trebinje 3; Neum 9°C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 952hPa, za 9 hPa je viši od normalnog i opada.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike će se pogoršavati. Prijepodne će biti ugodnije, a u drugom dijelu dana moguće su meteoropatske reakcije u vidu reumatskih bolova, promjene raspoloženja, glavobolje. Negativni utjecaj promjene postepeno će se širiti sa jugozapada prema istoku zemlje i kulminirat će s dolaskom noći.

Danas će u Bosni i Hercegovini prevladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jače naoblačenje sa zapada očekuje se u noći na subotu i uvjetovat će u nizinama kišu ili susnježicu. Snijeg se očekuje iznad 700 metara nadmorske visine. Vjetar slab jugozapadnog smjera, krajem dana u skretanju na sjever. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 15°C. U Sarajevu pretežno sunčano. Krajem dana očekuj see naoblačenje. Najviša dnevna temperatura zraka oko 11°C.

Subota: U Bosni i Hercegovini oblačno s kišom. Na planinama sa susnježicom i snijegom. Tokom dana i u nižim djelovima sa susnježicom i snijegom. Krajem dana i u večernjim satima postupan prestanak padavina. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između -1 i 4, na jugu zemlje od 3 do 7, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje od 6 do 9 stepeni.

Nedjelja: U Bosni i Hercegovini oblačno s mjestimično slabom kišom. Na planinama sa slabim snijegom. U jutarnjim satima i u nižim područjima sa susnježicom i snijegom. Tokom dana, padavine će oslabiti, a postupno i prestati. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između -2 i 3, na jugu zemlje od 2 do 6, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje od 9 stepeni.

Ponedjeljak: U Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između -4 i 2, na jugu zemlje od 2 do 6, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 4 i 10, na jugu zemlje od 13 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije