Zenica / Uništen bilbord “Jelka, Djed Mraz i Nova godina nisu dio tradicije Bošnjaka”

28. 12. 2021. u 23:49:00 A. S.

Shares: 0

Bilbord “Jelka, Djed Mraz i Nova godina nisu dio tradicije Bošnjaka”, koji je danas osvanuo na dvije lokacije u Zenici je večeras uništen, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Informaciju su nam potvrdili u Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUŠ ZDK), koji su dodali da je njihova ekipa izašla večeras na teren da bi napravila zapisnik.

"Naša ekipa je još na terenu. Ujutro ćemo imati više detalja, ali možemo potvrditi da su bilbordi precrtani", dodali su iz MUP-a ZDK za naš portal.

Jedan od bilborda je išaran, uz poruku “Bosni bosanska čast, Zenica”.

Fotografija reklamnog bilborda na dvije lokacije kod šoping centra u Zenici izazvala je oštre reakcije cjelokupne bosanskohercegovačke javnosti, a posebno građana Zenice. 

Na društvenim mrežama fotografija je postala viralna, a uslijedili su brojni komentari građana. 

Samo neki od brojnih komentara su: 

"Nova godina je internacionalni praznik, a kićenje jelke i Djeda Mraz su dječije radosti i kao takve ne treba ih dirati. I ovi danas profesionalni muslimani što stoje iza ovih plakata su radovali se paketiću."

"Svak' sebi bira, sigurno jedan plakat nece promijeniti stavave pojedinaca".

"Neka u svojoj kući reda pravi ovaj što je kreator plakata!"

"Ne širite mržnu i islamofobiju. Šta je sa kladionicama i kockarnicama, to ne smeta jel?".

"Mrzim stereotipe i zatupljenu malograđansku rasu."

"Zenica je UVIJEK bila grad svih naroda i narodnih pripadnosti. Ukrasne jelke, paketići isl su odlika dječije zimske RADOSTI a NE VJERSKE PRIPADNOSTI!"

"Svaki komentar je suvišan".

"Pa šta je ovo više, dosta nam je podjela"...

Podsjetimo, pred praznike u Bužimu osvanuo bilbord s čestitkom premijera Unsko-sanskog kantona Mustafe Ružnića iz A-SDA i predsjedavajućeg Skupštine USK Razima Salkića iz SDP-a BiH.

Na to je nizom skandaloznih ocjena reagirao načelnik Bužima Mersudin Nanić i ogranak SDA u Bužimu, na što smo se osvrnuli i u redakcijskom komentaru.

Centrala SDA za sada se nije ogradila od navedenih događaja.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (10)