Ukinute mjere zabrane Fuadu Kasumoviću

0
Radiosarajevo.ba
Ukinute mjere zabrane Fuadu Kasumoviću
Foto: Arhiv / Fuad Kasumović

Kantonalni sud u Zenici odbio je prijedlog Tužilaštva ZDK za određivanje mjera zabrane osumnjičenima u slučaju "Zenicatrans" Fuadu Kasumoviću i Vahdetu Drini.

"Kantonalni sud u Zenici je, dana 27.12.2021. godine u krivičnom predmetu broj: 04 0 K 012115 21 Kpp 23, odlučujući po prijedlogu Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona za određivanje mjera zabrane, donio Rješenje kojim se Prijedlog Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona za određivanje mjera zabrane osumnjičenima K. F. i D. V., odbija kao neosnovan", navodi se u saopćenju.

Kasumović i Drino, sa još devet osoba, u akciji kodnog imena “Zenicatrans”, uhapsili su 1. decembra pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

Mjere pritvora bile su tražene još i za Asmira Mašića, Almiru Baručiju-Kapidžić te Zlatka Osmanovića.

U operativnoj akcija 'Zenicatrans' policijski službenici SIPA-e lišili su slobode 11 lica. Prilikom pretresa stambenih i službenih prostorija pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije