Kasumović došao na posao: "Iako s upalom pluća koju sam dobio u kazamatima..."

8
Radiosarajevo.ba
Kasumović došao na posao: "Iako s upalom pluća koju sam dobio u kazamatima..."
FOTO: Facebook / Kasumović na poslu

Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice oglasio se danas nakon što se pojavio na poslu.

Podsjetimo, on je nedavno uhapšen s još 11 svojih bivših i aktuelnih saradnika.

U akciji kodnog naziva Zenicatrans, uhapšene su osobe koje tereti da su, navodno, počinili više krivičnih dijela na teret JKP Zenicatrans-prevoz putnika Zenica, koje je u međuvremenu otišlo u stečaj.

Pratite uživo hitnu sjednicu Skupštine KS: Obratio se Admir Katica o sigurnosti u Sarajevu

Pratite uživo hitnu sjednicu Skupštine KS: Obratio se Admir Katica o sigurnosti u Sarajevu

Kasumović je iz pritvora pušten nakon što je Kantonalno tužilaštvo ZDK saslušalo sve svjedoke, a danas je putem Facebooka poručio:

"Neizmjerno vam hvala za podršku koju ste mi pružali proteklih dana. Iako sa obostranom upalom pluća, koju sam dobio u kazamatima, odnosno zatvorima Sarajeva i MUP-a ZDK, došao sam danas na posao kako bih zaposlenicima Gradske uprave Zenica, javnih ustanova i preduzeća potpisao plaće, te riješio druge nagomilane administrativne poslove.

Također, kako bih ispoštovao mjere zabrane suda, morao sam neke svoje pomoćnike i saradnike poslati na prinudni godišnji odmor.

Svjestan sam kako na taj način uskraćujem zaposlenicima njihovo pravo na rad, međutim nisam imao izbora. To će ozbiljno ugroziti rad Gradske uprave jer bez pomoćnika ne mogu usaglasiti ni Nacrt budžeta za 2022. godinu.

Zbog mog nerazumnog hapšenja, po preporuci mojih ali i drugih advokata, o ovom procesu izvjesno vrijeme neću davati izjave, niti istupati u javnosti.

Iako to nije u skladu sa mojim temperamentom i opredjeljenjem da u svome i radu Gradske uprave Zenica neću imati tajni prema sugrađanima, ispoštovat ću te preporuke, te vas molim za razumijevanje.

Kada su u pitanju moje redovne i aktivnosti Gradske uprave Zenica, javnost će, kao i do sada, biti blagovremeno i istinito informisana", poručio je Kasumović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije