Ipak ne ostaje do 1. januara: Ukinut pritvor Fuadu Kasumoviću

3
Fena
Ipak ne ostaje do 1. januara: Ukinut pritvor Fuadu Kasumoviću
Foto: PrtScr / Fuad Kasumović

Kantonalni sud Zenica, kao što su i najavili danas iz Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužilaštva ZDK te je donio rješenje o ukidanju jednomjesečnog pritvora za zeničkog gradonačelnika Fuada Kasumovića i Vahdeta Drine pa se “osumnjičeni imaju odmah pustiti na slobodu”.

Osumnjičenim osobama izrečene su mjere zabrane sastajanja sa određenim osobama, odnosno sa ostalim osumnjičenim i svjedocima.

"Određuje se razdaljina od 50 metara ispod koje se osumnjičeni K. F. i D. V. ne smiju približiti ostalim osumnjičenima i svjedocima. Mjere traju od dana donošenja ovog rješenja, 10.12.2021. godine, do 10.02.2022. godine. Ovi osumnjičeni sa navedenim svjedocima i osumnjičenima ne mogu boraviti u istoj prostoriji",  ističe se u rješenju Kantonalnog suda Zenica te se napominje kako će “ispitati potrebu postojanja ovih mjera svaka dva mjeseca, počev od dana donošenja ovog rješenja”.

Arijana Memić traži da se policajcima zabrani sjedenje u kafićima za vrijeme radnog vremena

Arijana Memić traži da se policajcima zabrani sjedenje u kafićima za vrijeme radnog vremena

Kasumović i Drino, sa još devet osoba, u akciji kodnog imena “Zenicatrans”, uhapsili su 1. decembra pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), a mjere pritvora bile su tražene još i za Asmira Mašića, Almiru Baručiju-Kapidžić te Zlatka Osmanovića.

Sud je, prošli petak, njima odredio samo mjere zabrane te ih pustio da se brane sa slobode, a sada će se sa slobode braniti i osumnjičeni Kasumović i Drino, kojima je jednomjesečni pritvor bio određen do 1. januara naredne godine.

Kasumović i Drino pušteni su nakon što je postupajuća tužiteljica Tužilaštva ZDK Adina Karadža ispitala i preostalih 11 svjedoka te prikupila sve potrebne dokaze za dokazivanje navodnih kaznenih djela u JKP "Zenicatrans-prevoz putnika".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije