Kasumoviću ukinute mjere zabrane, u petak novo odlučivanje

2
A. L.
Kasumoviću ukinute mjere zabrane, u petak novo odlučivanje
Foto: PrtScr / Fuad Kasumović

Gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću ukinute su mjere zabrane koje mu je odredio Kantonalni sud u Zenici, potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba njegov advokat Asim Crnalić.

Podsjetimo, Kasumović je bio u pritvoru zbog slučaja 'Zenicatrans', a nakon što ga je pustio iz pritvora, Kantonalni sud u Zenici mu je 10. decembra odredio mjere zabrane.

Sada su te mjere poništene, ali će se odlučivati o novim.

Umrla Fatima, majka lijepe Jasmine, bosanske vile koja je skočila u herojsku smrt

Umrla Fatima, majka lijepe Jasmine, bosanske vile koja je skočila u herojsku smrt

"Za petak je zakazano ročište kada će se ponovo odlučivati o mjerama jer je predmet vraćen na prvostepeno odlučivanje", kazao je za portal Radiosarajevo.ba advokat Fuada Kasumovića Asim Crnalić.

U predmetu 'Zenicatrans' osumnjičenim osobama su 10. decembra izrečene mjere zabrane sastajanja s određenim osobama, odnosno sa ostalim osumnjičenim i svjedocima.

"Određuje se razdaljina od 50 metara ispod koje se osumnjičeni K. F. i D. V. ne smiju približiti ostalim osumnjičenima i svjedocima. Mjere traju od dana donošenja ovog rješenja, 10.12.2021. godine, do 10.02.2022. godine. Ovi osumnjičeni sa navedenim svjedocima i osumnjičenima ne mogu boraviti u istoj prostoriji", ističe se u rješenju Kantonalnog suda Zenica te se napominje kako će “ispitati potrebu postojanja ovih mjera svaka dva mjeseca, počev od dana donošenja ovog rješenja", saopćeno je tada iz Kantonalnog suda Zenica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije