Uhapšen osumnjičeni za prijetnje Bursaću i Šukoviću

1
Radiosarajevo.ba
Uhapšen osumnjičeni za prijetnje Bursaću i Šukoviću
FOTO: Arhiv / Dragan Bursać

Tridesetčetvorogodišnji S. M. iz Bosne i Hercegovine, koji je nastanjen u Budvi, uhapšen je zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio tri krivična djela ugrožavanje sigurnosti na štetu Darka Šukovića, Dragana Bursaća i pravnog lica "Antena M" d.o.o iz Podgorice.

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala - Grupe za suzbijanje krivičnih djela visokotehnološkog kriminala u saradnji sa službenicima Centra bezbjednosti Budva, podnijeli su danas Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru krivičnu prijavu, protiv S. M. (34) državljanina Bosne i Hercegovine, sa mjestom prebivališta u Budvi, saopćeno je iz Uprave policije, piše Pobjeda.me.

Navedena krivična djela osumnjičeni je izvršio na način što je koristeći jednu društvenu mrežu kreirao lažni profil pod nazivom "Marko Aprcović" i sa njega uputio komentare prijeteće sadržine koji su se direktno odnosili na urednika i direktora portal "Antena M" – D. Š. kao i osoba radno angažovanih u navedenom portalu, navode iz policije.

"Takođe, koristeći ovaj profil na društvenoj mreži osumnjičeno lice je novinaru i kolumnisti iz Bosne i Hercegovine D. B. uputio komentare prijeteće sadržine. Nakon objavljivanja spornih kometara osumnjičeni je izvršio deaktivaciju profila kreiranog naloga", navodi se u saopćenju 

Službenici Uprave policije su preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u koordinisanim aktivnostima sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Kotoru, kompanijom Facebook Inc, izvršili identifikaciju vlasnika profila "Marko Aprcović" sa kojeg su i upućeni komentari spornog sadržaja i utvrdili da se radi i S.M.

On je lišen slobode i biće uz krivičnu prijavu priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilšatvu u Kotoru na dalju nadležnost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije