Dragan Bursać primio prijetnje smrću: "Metak u glavu i pozdrav"

10
Radiosarajevo.ba
Dragan Bursać primio prijetnje smrću: "Metak u glavu i pozdrav"
FOTO: Arhiv / Dragan Bursać

Piše: F. V.

Dragan Bursać, ugledni bosanskohercegovački novinar, kolumnista, saradnik portala Radiosarajevo.ba, autor koji je nedavno proglašen najboljim novinarom Jugoistočne Evrope, primio je otvorene prijetnje smrću iz Crne Gore, gdje, također, objavljuje tekstove.

"Ovako vam to funkcioniše osvježenim tonom današnje Crne Gore. Metak i pozdrav. Tako to ide", napisao je Bursać na Facebooku.

Izvjesni "Marko Aprcović" napisao je Bursaću:

"Ja sam mrtav ozbiljan, ubiću te proviriš li ikada u CG. Metak u glavu i pozdrav".


Bursać je u izjavi za Radiosarajevo.ba potvrdio da je noćas primio eksplicitne prijetnje smrću iz Crne Gore.

"Zaprepastila me je otvorenost i namjera i odlučnost osobe koja stoji iza ovog profila. Zaista ne znam o kakvom profilu ličnosti se radi, što u krajnjoj instanci i nije moj posao. Napad ću prijaviti MUP-u, Udruženju novinara BiH i crnogorskim kolegama. Naravno, nastavljam sa radom, ali ovakva sloboda ljudi koji bi oduzimali živote je indikativna. To nije samo stav pojedinca, to je rezultat toksične sredine u kojoj uzrastaju ovakvi. Hoću na koncu da se zahvalim svim kolegama i dobrim ljudima na podršci i hoću da vjerujem kako će instrumenti pravne države odraditi svoj posao. Bez toga, mi novinari samo smo glineni golubovi u streljani", kazao je Bursać za Radiosarajevo.ba.

Redakcija portala Radiosarajevo.ba izražava podršku kolegi Bursaću, našem dugogodišnjem saradniku, kao i njegovoj porodici, te apelira na organe Crne Gore da istraže ovaj slučaj, te sankcioniraju osobu koja je uputila gnusne prijetnje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije