Dragan Bursać proglašen najboljim novinarom Jugoistočne Evrope

9
Radiosarajevo.ba
Dragan Bursać proglašen najboljim novinarom Jugoistočne Evrope
Facebook / Dragan Bursać

Dragan Bursać, ugledni novinar i kolumnista, dugogodišnji saradnik portala Radiosarajevo.ba, danas je na svom Facebook profilu podijelio novu sjajnu vijest. Naime, nakon nagrade da je najbolji novinar u regionu i član PEN-a BiH, proglašen je najboljim novinarom Jugoistočne Evrope.

Divnu informaciju Bursać je dobio od od Asocijacije parlamentaraca njemačkog Bundestaga.

Ugledni novinar u svom kratkom osvrtu na ovo veliko priznanje za rad, trud i zalaganje, zahvalio se svima koji su stajali uz njega i bili podrška sve ove godine. 

"I nekako mi se čini da sam se stalno zahvaljivao svima, ali premalo mojim redakcijama, prije svega Aljazeeri i Radiosarajevu. Bez njih ne bi bilo makar 90% tekstova koje sam napisao i koji se čitaju. Ti ljudi su mi uvijek bili i ostali, prije svega iskreni prijatelji, pa radne kolege, pa onda i moj oslonac i zaštita u trenucima kad je i život bio u pitanju. Ti divni urednici i Svjetlana i Kreha i Fuad i Snježa i Faruk i Suada, bitno su obilježili moj posao, ali i moj život-bez njih ništa od ovoga. I zato, hvala vam Veliki Ljudi!", poručuje Bursać.

Svjestan je ističe kakvo moćno okruženje ima- i profesionalno i privatno i da je upravo zahvajujući svemu tome danas tu gdje jeste.

"Veliki je to Kosmos ljubavi i razumijevanja, koji ništi svaku prijetnju, svaku mržnju i pokušaj getoizacije i izolacije", poručio je između ostalog Bursać.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije