Ugostitelji blokirali cestu u Sarajevu, uzvikivali: Forto, lopove!

11
Radiosarajevo.ba
Ugostitelji blokirali cestu u Sarajevu, uzvikivali: Forto, lopove!
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Protesti ugostitelja u Sarajevu

Hotelijeri, ugostitelji i ostali privredni subjekti u Kantonu Sarajevo okupili su se danas u znak protesta zbog novih mjera Vlade KS.

Okupljanje je bilo ispred Vječne vatre, a organizatori naglašavaju da je neophodno poštovati epidemiološke mjere, odnosno držati distancu i ne skidati maske.

Nezadovoljni ugostitelji i mali privrednici krenuli su u protestnu šetnju od Vječne vatre do zgrade Vlade Kantona Sarajevo, a potom su blokirali glavnu saobraćajnicu - raskrsnicu kod Higijenskog zavoda.

Ugostitelji blokirali cestu u Sarajevu - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Ugostitelji blokirali cestu u Sarajevu

Uzvikivali su: "Forto, lopove!"

Potom su se vratili ispred Vlade KS na molbu Dževada Topića - Topu, poznatog sarajevskog ugostitelja i jednog od organizatora protesta.

Podsjetimo, udruženja su u utorak navečer saopćli da od Vlade KS traže totalni lockdown minimalno 14 dana za sve uz proglašenje vandredno stanje u KS pri čemu bi se zatvorili ulazi i izlaze iz kantona osim za ljude sa odobrenjem kao što dobavljači, dostavljači, prevoznici, hitni slučajevi...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije