Ugostitelji, mali trgovci i zanatlije KS traže totalni lockdown

9
Radiosarajevo.ba
Ugostitelji, mali trgovci i zanatlije KS traže totalni lockdown
FOTO: Screenshot / Nakon sastanka u Sarajevu

Ugostitelji, hotelijeri, trgovci, mali obrtnici danas su u Sarajevu održali sastanak nakon kojeg su donijeli zaključke.

Jedan od njih je i da traže totalni lockdown u Kantonu Sarajevo.

"Tražimo totalni lockdown, proglasiti vanredno stanje i zatvoriti Kanton Sarajevo ili pustiti da sve radi normalno", poručio je na početku obraćanja Ahmed Čehajić.

Ovo je bila poruka Udruženja ugostitelja Kantona Sarajevo, malih privrednika, Udruženja muzičara, Udruženja zanatlija...

"Nismo mi krivi za nesposobnost Vlade KS i FBiH jer nisu nabavili vakcine. Proteste ćemo napraviti dok se ne ispune uslovi. Nama je godinu polu lockdown. Otpustit ćemo sve radnike, ne daju nam drugu soluciju", rekao je Čehajić.

Protesti počinju u četvrtak mirnom šetnjom, kada će predstavnici s današnjeg sastanka krenuti od Vječne vatre u 13 sati do zgrade Vlade KS.

"Ako sprovedu vikend - lockdown, a u ponedjeljak ne bude broj oboljelih u drastičnom padu, tražimo odgovornost Kriznog štaba KS i ostavku premijera Edina Forte i ministra zdravlja KS Harisa Vranića", glasila je poruka Čehajića.

Podsjetimo, ugostitelji su već sinoć nakon najavljenog lockdowna za vikend u KS protestovali ispred zgrade Vlade KS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije