Amar Trbović: Ako Vlada KS ne ispuni naše uslove, bit ćemo primorani otpustiti radnike

3
I. S.
Amar Trbović: Ako Vlada KS ne ispuni naše uslove, bit ćemo primorani otpustiti radnike
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Protesti ugostitelja ispred Vlade KS

U Kantonu Sarajevu je registrovano oko 3.880 ugostiteljskih objekata. Svi oni bi mogli biti pogođeni odlukom o zatvaranju objekata preko vikenda, u okviru kojeg će raditi samo trgovine, apoteke i benzinske pumpe.

Mirnim protestima ispred Vlade KS-a su predstavnici nekoliko ugostiteljih objekata u ovom kantonu sinoć poručili da se protive ovakvoj odluci, te su najavili i nova okupljanja.

Amar Trbović, jedan od sarajevskih ugositelja, za portal Radiosarajevo.ba govorio je o današnjem sastanku ugostitelja ovog kantona, te zahtjevima koji će biti upućeni prema Vladi KS.

"Zahtjeve ćemo poslije sastanka prezentovati Vladi KS. Ukoliko se ne ispune u roku od 24 sata ili u slučaju da ne dobijemo pozitivne odgovore, bit ćemo primorani da otpustimo radnike, pošaljemo ih na biro i izaći ćemo na ulicu", poručio je Trbović.

Napomenuo je da su svi građani svjesni poskupljenja namirnica, dok ugostitelje "samo zatvaraju i gube se primanja".

Na pitanja da li im se iko od nadležnih obratio nakon sinoćnjih mirnih protesta, Trbović je odgovorio da nije.

"Ovo nije pitanje samo ugostitelja, uključili su se i mali biznismeni koji imaju radnje na Baščaršiji, Ilidži.. i svi ispaštaju. Svi su pogođeni ovom mjerom jer su svi zatvoreni, osim trgovina i marketa. Mi smo za to – zatvorite nas na mjesec, dva, ali platite minimalne doprinose, oslobodite nas režija i mi ćemo prvi zaključati, ako treba i volontirat ćemo u bolnicama da što prije ovo prođe. Ovo je kao samoubistvo, pomalo te uništavaju", zaključio je Trbović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije