Počeli protesti ugostitelja i malih privrednika zbog lockdowna u Kantonu Sarajevo

11
Radiosarajevo.ba
Počeli protesti ugostitelja i malih privrednika zbog lockdowna u Kantonu Sarajevo
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Protesti ugostitelja u Sarajevu

Hotelijeri, ugostitelji i ostali privredni subjekti u Kantonu Sarajevo okupili su se danas u znak protesta zbog novih mjera Vlade KS.

Ispred Vječne vatre okupilo se više desetina nezadovoljnih ugostitelja.

Organizatori protesta naglašavaju da je neophodno poštovati epidemiološke mjere, odnosno držati distancu i ne skidati maske.

Zatražili su i potpuni lockdown! 

"Tražimo potpuni lockdown, jer kakve veze ima ako ce ovi ljudi širiti virus po čitavoj Bosni i Hercegovini. Samo je naš kanton zatvoren. Tražimo od Vlade potpuni lockdown", rekao je Adil Šurković jedan od organizatora protesta.

Napomenuo je i kako je njihova egzistencija totalno ugrožena.

"Mi smo u lockdownu od marta prošle godine. Zašto puni lockdown? Pa, rasteretit će se zdravstvo i da se smiri ova pandemija, da krenemo da radimo normalno. Ovako dalje ne može", rekao je Šurković.

Podsjetimo, udruženja su u utorak navečer saopćli da od Vlade KS traže totalni lockdown minimalno 14 dana za sve uz proglašenje vandredno stanje u KS pri čemu bi se zatvorili ulazi i izlaze iz kantona osim za ljude sa odobrenjem kao što dobavljači, dostavljači, prevoznici, hitni slučajevi...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije