Član Predsjedništva / Ugodno s korisnim: Dodik u Moskvi prati hokej

02. 12. 2021. u 22:37:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik iskoristio je posjetu Moskvi da prisustvuje hokejaškom meču.

Tako lider SNSD-a večeras prisustvuje hokejaškoj utakmici u CSKA Areni između CSKA Moskve i Lokomotiva.

Kao što se može vidjeti u priloženom snimku, Dodiku društvo pravi direktor kompanije "Zarubežnjeft", Sergej Kudrašov.

Inače, Dodik je ranije u toku dana obavio razgovor sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Nakon sastanka, za ATV je, između ostalog, kazao:

"Putin je veoma informisan o detaljima u BiH, tako da je bilo moguće veoma konkretno razgovarati o svim pitanjima. Podrška koju smo imali u pogledu pandemije i ono što smo dobijali od Rusije svakako je bilo predmet moje zahvalnosti.

Razgovarli smo i o kulturnoj i svakoj drugoj vrsti saradnji, a pogotovo o političkim pitanjima. Putin je iznio svoj stav vezano za Dejtonski sporazum. Rusija ima niz primjedbi o nepoštivanju Dejtonskog sporazuma i da u tom pogledu stavi ta pitanja na dnevni red Savjeta bezbjednosti UN-a. To je za nas važno imajući u vidu razne špekulacije. Prenijeli smo Putinu naš stav da samo legitimno izabrani visoki predstavnik može da ima podršku i legitimitet u BiH, Putin se s tim saglasio", rekao je Dodik.

Također je dodao da Putin nije ništa rekao protiv Bosne i Hercegovine, ali je rekao da svi moraju biti poštovani, da se moraju poštovati entiteti, konstitutivni narodi i svi građani.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)