Vukanović: Dodik je otišao kod Putina da prikrije svoju kapitulaciju

3
Radiosarajevo.ba
Vukanović: Dodik je otišao kod Putina da prikrije svoju kapitulaciju
FOTO: Screenshot / Nebojša Vukanović

"Jasno je da se tu radi o pokušaju manipulacije javnosti, da Dodik prikrije kapitulaciju, da ode kod Putina, da se slika sa njim i da kaže Putin mu je rekao da on se sad povuče."

Ovo je BN televiziji kazao poslanik u Klubu SDS-a u Narodnoj skupštini RS Nebojša Vukanović.

"U materijalu koji su poslanici dobili za posebnu sjednicu Narodne skupštine o vraćanju nadležnosti, nema nijednog konkretnog prijedloga zakona samo informacija o tome šta se događalo u prošlosti", rekao je Vukanović.

Istakao je da od Dodikovih velikih priča nema ništa te da će se ponovo desiti neka velika izdaja.

“Onda će on pokušati šest mjeseci da prolongira, pa da ponovo u skupštini pokrene to pitanje, ali naravno neće se nikada povući nijedan potez koji mu ne odobre stranci", kazao je Vukanović.

Prema njegovim riječima, nema ništa ni od otcjepljenja RS-a, niti povratka izvornim nadležnostima, niti ponovnog osnivanja Vojske RS, Carina, Granične policije, ukidanja Suda i Tužilaštva BiH...

"Naravno da on pokušava po ko zna koji put u proteklih 15 godina da se igra nacionalnim osjećanjima Srba u RS-u, a da od tih velikih priča nema ništa i da će se ponovo desiti neka velika izdaja", rekao je Vukanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije