U većem dijelu Bosne i Hercegovine počela je nova školska godina

0
Radiosarajevo.ba
U većem dijelu Bosne i Hercegovine počela je nova školska godina
Foto: Pexels / Školski pribor

U sedam od deset kantona u Federaciji Bosne i Hercegovine nastava u osnovnim i srednjim školama počinje danas, 2. septembra.

Nova školska godina tako počinje u Unsko-sanskom, Tuzlanskom, Bosanskopodrinjskom kantonu, Zeničko-dobojskom, Srednjobosanskom i Kantonu Sarajevo, te Kantonu 10. U Gimnaziji i Mješovitoj srednjoj školi u Sanskom Mostu (zbog tragičnog događaja od 21. augusta) nastava će početi 9. septembra.

Također, 9. septembra nastava će početi u Zapadnohercegovačkom kantonu, kao i u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, gdje je Vlada HNK donijela odluku o odgodi početka nastave za jednu sedmicu zbog iznimno visokih temperatura.

Turisti iz BiH ostali šokirani na hrvatskoj granici: 'Rekli su da nas zbog ovog mogu kazniti'

Turisti iz BiH ostali šokirani na hrvatskoj granici: 'Rekli su da nas zbog ovog mogu kazniti'

Iz istih razloga, odluku o odgodi početka nastava donijelo i nadležno ministarstvo obrazovanja u Posavskom kantonu, te će nastava u svim tamošnjim osnovnim i srednjim školama početi 9. septembra, odnosno prolongirana je za jednu sedmicu.

"Svaka nova školska godina donosi sa sobom nove izazove, prilike za učenje, rast i razvoj. Uvjereni smo da će svi učenici, uz podršku svojih učitelja i roditelja, ostvariti svoje ciljeve i ispuniti svoje potencijale. Želimo vam uspjeh u radu i mnogo zadovoljstva u učenju. Neka nova školska godina bude ispunjena znanjem, prijateljstvima i uspjesima", navodi se u saopštenju Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.

Nova školska godina u bh. entitetu RS također počinje danas, 2. septembra, za više od 117.500 učenika osnovnog i srednjeg obrazovanja, piše FENA

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije