U US ogorčeni odlukom CIK-a: Pobijedit ćemo i na sudu i na izborima

2
Radiosarajevo.ba
U US ogorčeni odlukom CIK-a: Pobijedit ćemo i na sudu i na izborima
Foto: RTRS / Nenad Stevandić

Generalni sekretar Ujedinjene Srpske (US) Neven Stanić rekao je da svi organi ove stranke rade punom parom uprkos jučerašnjoj odluci Centralne izborne komisije BiH koja je zabranila ovoj stranci učešće na izborima.

"Borićemo se protiv ovoga. Pobijedit ćemo i na sudu i na izborima. Ova odluka će biti osporena, jer nije utemeljena", kazao je Stanić.

Šefica Izbornog štaba US Natalija Trivić istakla je da emitovani spot nije dio izborne kampanje koja počinje 16. oktobra.

"Ujedinjena Srpska objavljuje spotove u sklopu redovnih aktivnosti. Ovaj spot nije bio u okviru izborne kampanje. A ako nije bio dio kampanje, onda CIK nema osnovu za ovakav vid kazne. US nije emitovala nijedan predizborni spot iako su oni spremni. Spot nije uvredljiv", dodala je Trivić.

Potpredsjednik US i advokat Milan Petković kazao je da ova stranka još nije primila odluku CIK-a.

"Odluku nismo dobili zato što ovu odluku ne mogu obrazložiti, jer ona nije utemeljena u zakonu. U Sudu BiH sjede pravnici, a ne političari. Uložit ćemo žalbu. Dva dana imamo da uložimo žalbu, a mi još nismo dobili odluku CIK-a", rekao je Petković.

Predsjednik ove stranke Nenad Stevandić konstatirao je da CIK radi za SDS, PDP i SDA. CIK je, smatra on, nesposoban da provodi izbore.

"CIK diskriminiše stranke koje su oponenti onih stranaka koje su birali članovi CIK-a. To nema ni u arapskim zemljama. Mirko Šarović i Branislav Borenović vraćaju usluge Bakiru Izetbegoviću. To je sramna koalicija koja promoviše jednoumlje. Ovo je providna i prljava igra i jasan pokušaj krađe", rekao je Stevandić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije