CIK zabranio učešće US na izborima, Stevandić kažnjen sa 10.000 KM

8
Radiosarajevo.ba
CIK zabranio učešće US na izborima, Stevandić kažnjen sa 10.000 KM

Centralna izborna komisija BiH poništila je ovjeru za učešće na izborima stranke Ujedinja Srpska i njenog lidera Nenada Stevandića kaznila sa 10.000 KM.

Ova odluka CIK-a, uslijedila je zbog objave spota ove političke partije, a što je prema tumačenju CIK-a, kršenje Izbornog zakona BiH, a s obzirom da je ova stranka i ranije kažnjavanja, izrečena im je najdrastičnija kazna, pišu Nezavisne novine. 

Sam Stevandić, rekao je da je odluka neprihvatljiva i neodrživa te će uslijediti žalba Sudu BiH.

Podsjetimo, predizborni spot koji je predstavila stranka "Ujedinjena Srpska" izazvala je mnoštvo reakcija na društvenim mrežama.

Stranka, koju vodi predsjednik Nenad Stevandić, u snimci koja traje oko 40 sekundi, tvrdi da je neophodno jedinstvo, ako je suditi po njihovom predizbornom spotu, što svakako podrazumijeva Republiku Srpsku - bez Albanaca, Hrvata i Bošnjaka.

Na kraju se pojavljuje i Stevandić, koji poručuje - "Republika Srpska je ujedinjena. I uvijek će biti ujedinjena. To je naša obaveza”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije