Završena ekshumacija u Zabrđu: Ekshumirani posmrtni ostaci najmanje dvije osobe

1
Radiosarajevo.ba
Završena ekshumacija u Zabrđu: Ekshumirani posmrtni ostaci najmanje dvije osobe
Radiosarajevo.ba / Ekshumacija u Zabrđu

U sarajevskoj ulici Avde Palića koja se nalazi u naselju Zabrđe, općina Novi Grad, danas su ekshumirani posmrtni ostaci najmanje dvije osobe.

Na ovom lokalitetu posmrtni ostaci ljudskog porijekla su uočeni prije dva dana, prilikom izvođenja građevinskih radova na lokalnoj saobraćajnici.

Odmah je pozvana policija koja je osigurala lokalitet i obavijestila nadležne organe, dok su radovi obustavljeni do okončanja ekshumacije.

Posmrtni ostaci nakon ekshumacije su prebačeni u prosekturu Javno – komunalnog preduzeća „Sveti Marko“ gdje će se obaviti sudsko-medicinska vještačenja kao i izuzeti koštani uzorci radi DNK analize i utvrđivanja identiteta ekshumiranih osoba.

Ekshumacija je izvršena pod nadzorom Tužilaštva BiH i po naredbi Suda BiH.

Ekshumacija u Zabrđu - undefined

Radiosarajevo.ba: Ekshumacija u Zabrđu

Na lokaciji je koordinirao istražitelj Posebnog odjela za ratne zločine, a bili su prisutni i ljekar-patolog sudbene medicine, predstavnici Instituta za nestale osobe (INO) BiH, potrebni radnici i mehanizacija, a lokaciju osiguravaju policijski djelatnici MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije