U Sarajevu sjednica Vijeća ministara BiH: Ovo su teme o kojima će razgovarati

2
FENA
U Sarajevu sjednica Vijeća ministara BiH: Ovo su teme o kojima će razgovarati
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Vijeće ministara BiH

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici trebalo bi da razmatra novi tekst Nacrta zakona o zaštiti ličnih podataka, čiji je predlagač Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Predviđeno je i razmatranje novog teksta Prijedloga izvještaja o radu Vijeća ministara BiH za 2023. godinu.

Pred ministrima bi se trebao naći i Nacrt sporazuma o saradnji na zajedničkoj realizaciji projekta rekonstrukcije i modernizacije pruge Ruma-Šabac-Loznica (Republika Srbija) - Zvornik-Tuzla-Doboj (Bosna i Hercegovina) Između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije, s izvještajem o obavljenim pregovorima.

Saobraćajna nesreća u BiH: U sudaru četiri vozila u tunelu povrijeđeno više osoba

Saobraćajna nesreća u BiH: U sudaru četiri vozila u tunelu povrijeđeno više osoba

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da bude i Informacija o isteku mandata vršioca dužnosti zastupnika Vijeća ministara BiH pred Evropskim sudom za ljudska prava.

Trebali bi biti razmatran i Prijedlog akcionog plana za pripremu, provođenje i diseminaciju rezultata Popisa poljoprivrede u BiH 2023. - 2026., kao i Informacija o provođenju Okvirnog zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju u BiH za 2023. godinu te Informacija o provođenju Okvirnog zakona o srednjem stručnom obrazovanju i obuci u BiH za 2023. godinu.

Informacija o perspektivama za Bosnu i Hercegovinu 2024 - 2027. godine također je jedna od predviđenih tačaka dnevnog reda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije