U Sarajevu 4. jula Konvencija "Bosna je naša – bosanska": 'Dosta je bilo svojatanja naše zemlje!'

9
Radiosarajevo.ba
U Sarajevu 4. jula Konvencija "Bosna je naša – bosanska": 'Dosta je bilo svojatanja naše zemlje!'
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Zastava BiH

Organizacioni odbor nevladinih organizacija, akademske zajednice, političkih stranaka i građana u četvrtak, 4. jula, u Sarajevu organizira Konvenciju pod nazivom "Bosna je naša – bosanska."

Konvencija će biti održana u  Kongresnoj sali hotela Holiday s početkom u 19 sati.

Prema saznanjima portala Radiosarajevo.ba uvodne govore održat će akademik Esad Duraković, član Predsjedništva Akademije nauka i umjetnosti BiH, a potom će se skupu obratiti i prof. dr. Senadin Lavić, profesor sa Fakulteta političkih nauka u Sarajevu.

Svećenik iz BiH proslavio stupanje u službu: "Danas, majko, rediš svoga sina"

Svećenik iz BiH proslavio stupanje u službu: "Danas, majko, rediš svoga sina"

Ovim značajnim povodom za portal Radiosarajevo.ba govorio je profesor Lavić.

"Na ovaj način iskazujemo stav odlučnosti da se prekine epoha svojatanja Bosne od susjednih država i da se prestane uračunavati Bosnu u srbijanske i kroacijske projekte velikodržavlja.

Bosna je jedinstvena i nedjeljiva država njezinih građana. Niko ne može da je dijeli na osnovu etničke, religijske, rasne ili kulturne određenosti. Niko na svijetu ne može nas prisiliti da odustanemo od suvereniteta i teritorijalnog integriteta države Bosne i Hercegovine, bosanske povijesti i kulturnog naslijeđa, ili da se odreknemo borbe za budućnost Bosne kao demokratske republike u zajednici evropskih nacija", zaključio je Lavić u izjavi za Radiosarajevo.ba.

"Bosna je naša - bosanska"
Radiosarajevo.ba: "Bosna je naša - bosanska"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije