Mostovi prijateljstva: U Rogatici organiziran iftar za 200 postača

Anadolija
Mostovi prijateljstva: U Rogatici organiziran iftar za 200 postača
Asocijacija ”Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica” u srijedu je organizirala iftar za 200 postača u Sudžaudinovoj džamiji, u Rogatici, čiji je domaćin bio glavni imam Medžlisa IZ Rogatica Amel ef. Kozlić.

Asocijacija ”Mostovi Prijateljstva” već nekoliko godina organizira aktivnosti na područjima gdje žive povratnici, posebno u Istočnoj Bosni.

Članovi Asocijacije tokom odabranog mjeseca  za muslimane, ramazana nastavljaju posjećivati povratnička naselja i organizirati  iftare za povratnike.
Zajedno sa volonterima Asocijacije, Rogaticu i povratnike su posjetili i studenti iz Istanbula koji su došli zbog iftara i druženja.

Poslije iftara organiziran je i prigodan ramazanski program, a i djeci je uručeno oko 30 poklona-igračke i sportski rekviziti koje su obezbjedđene zahvaljujući donaciji Fondacije HIF-S (Humanity International Foundation Switzerland-predstavništvo u BiH). 

Ovo je bio drugi iftar koji je Asocijacija organizirala u Rogatici, a nadaju se i novim posjetama. Za nekoliko dana Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica će posjetiti još jedno povratničko naselje u Podrinju, gdje će za povratnike organizovati prigodan ramazanski program.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije