U posljednja 24 sata u Sarajevu jedna osoba pozitivna na koronavirus

Radiosarajevo.ba
U posljednja 24 sata u Sarajevu jedna osoba pozitivna na koronavirus
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Prema izvještaju Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, od 107 uzorka testiranih u protekla 24 sata za području Kantona jedna osoba je bila pozitivna na koronavirus.

Tokom jučerašnjeg dana, od zarazne bolesti COVID-19 oporavila se jedna osoba, tako da ukupan broj aktivnih slučajeva u KS-u iznosi sedam. Od ovog broja samo je jedan pacijent na bolničkom liječenju u izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, i nije priključen na respirator.

Sa današnjim oboljelim do sada je u Kantonu Sarajevo zabilježeno ukupno 110 oboljelih od COVID-19. Od tog broja, izliječile su se 93 osobe, četiri strana državljana su izmještena na liječenje izvan BiH, dok je šest osoba, nažalost, preminulo od posljedica ove bolesti.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih KS su tokom protekla 24 sata evidentirali još jedan slučaj kršenja mjere samoizolacije.

Po prvi put od proglašenja stanja nesreće, Služba za zapošljavanje KS jučer nije imala novoprijavljenih osoba, naprotiv, bilo je sedam lica koja su se odjavila sa evidencije ove Službe jer su dobili posao i zasnovali radni odnos, tako da je ukupan broj prijavljenih smanjen i iznosi 6.149. Ukupan broj lica koji se nalaze na evidenciji ove službe je 64.178.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije