Tri nova slučaja zaraze, pet osoba izliječeno od COVID-19

Fena
Tri nova slučaja zaraze, pet osoba izliječeno od COVID-19
Fena / Zenica

Broj zaraženih na koronavirus u Zeničko-donojskom kantonu, nakon što su dva slučaja zaraze otkrivena u Žepču te jedan u Tešnju, povećan je na 239.

Najviše zaraženih od početka pandemije, svi otkriveni u posljednjih nešto više od mjesec dana, bilo je u općini Maglaj – 140, odakle su i pozitivno retestirane 22 osobe koje se liječe od infekcije COVID-19, dok ih se 76 oporavilo te upućeno na daljnje kućno liječenje.

Ukupno je u tom kantonu, u kojem nije zabilježen nijedan slučaj smrti od koronavirusa, do sada izliječeno 136 osoba.

"Danas smo otpustili pet osoba koje su izliječene, odnosno koje više nisu pozitivne na koronavirus. Jednu smo osobu sa Odjela za infektivne bolesti otpustili na daljnje liječenje u Opću bolnicu Tešanj, a jednu kući. Sada na našem odjelu imamo 15 pacijenata, koji su stabilni i niko od njih nije na respiratoru", rekao je načelnik Odjela za infekitvne bolesti Kantonalne bolnice Zenica (KBZ) Ednan Drljević.

Još 59 soba nalazi se na liječenju u depadansu KBZ-a, odnosno zgradi Stacionara.

Tokom protekla 24 sata nije bilo kršenja zabrane kretanja za mlađe od 18 i starije od 65 godina, a pod zdravstvenim nadzorom u tom kantonu nalazi se još 3.125 osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije