U Policijskoj akademiji FMUP-a promovirana 41. generacija polaznika za čin policajac

1
Radiosarajevo.ba
U Policijskoj akademiji FMUP-a promovirana 41. generacija polaznika za čin policajac
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Promovirana 41. generacija polaznika za čin policajac

Na prigodnoj svečanosti u Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova danas je promovirana 41. generacija polaznika za početni čin "policajac", a obuku je uspješno okončalo 316 polaznika, što je najmnogobrojnija generacija od osnivanja Policijske akademije.

Svečanosti su prisustvovali predsjedavajući Skupštine Kantons Sarajevo Elvedin Okerić i ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica, a diplome svim polaznicima uručio je federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak, koji je istakao da je ponosan na činjenicu da se danas ispraća 41. generacija kadeta, budućih policijskih službenika.

"Vjerujem da ćete časno i profesionalno obnašati dužnost policajca, poštujući profesiju koju ste sami odabrali. S obzirom na to da sam bio dugogodišnji pripadnik policije, znam da vam posao neće biti lagan, te da ćete se susretati s mnogim izazovima. Ipak, čvrsto vjerujem da ćete biti generacija koja će nas učiniti ponosnim. Vaša dužnost je da provodite zakon i da pred zakonom sve ljude tretirate jednako. Uvijek se držite slova zakona i radite u interesu svih građana BiH", rekao je Isak, koji je čestitao svim polaznicima na ostvarenim rezultatima postignutim tokom školovanja i zaželio mnogo uspjeha u budućem radu.

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

V.d. direktora Policijske akademije Nusret Beširević, istakao je da su uposlenici Akademije, profesori, voditelji odjeljenja, instrukturi, kao i uposlenici drugih sektora u proteklom periodu uložili ogroman trud kako bi odškolovali novu generaciju polaznika.

"Ovo je najmnogobrojnija generacija od osnivanja Policijske akademije i broji 316 polaznika, od kojih iz Kantona Srajevo dolazi 195, iz Livanjskog kantona 44, iz Unsko-sanskog kantona 67 i Posavskog kantona 10. Vi ste odabrali najčasniju profesiju koja zahtijeva poštenje, hrabrost, znanje i profesionalizam. Čestitam vam na uspješno završenom školovanju, sa željom da znanja i vještine koje ste stekli tokom obuke, primjenite u vašem budućem policijskom pozivu, poštujući zakon i ljudska prava. Želim vam dobro zdravlje i uspješnu karijeru", rekao je Beširević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije