Kritično stanje u FUP-u: Zamjeniku istekao mandat, zatražena hitna sjednica Vlade FBiH

0
N. Ž.
Kritično stanje u FUP-u: Zamjeniku istekao mandat, zatražena hitna sjednica Vlade FBiH
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija / FUP

Ministar unutrašnih poslova Federacije Bosne i Hercegovine Ramo Isak zatražio je od premijera ovog entiteta Nermina Nikšića da sazove hitnu sjednicu Vlade FBiH kako bi Federalna uprava policije dobila novog rukovodioca. 

Ovo je za portal Radiosarajevo.ba potvrdio i sam ministar Ramo Isak. Pozvali smo i premijera Nermina Nikšića, ali nije bilo odgovora. 

Podsjetimo, FUP je bez direktora još od februara 2019. godine, kada je na lični zahtjev s pozicije smijenjen Dragan Lukač

Osmanović: Mi ćemo se uvijek sjećati heroja, a oni ratnih zločinaca

Osmanović: Mi ćemo se uvijek sjećati heroja, a oni ratnih zločinaca

Od tada je na poziciji bio njegov zamjenik, Ensad Korman, koji je bio i jedan od dva kandidata koji je prošao na posljednjem, trećem u nizu, konkursu, zajedno s Svevladom Hoffmanom

Međutim, prema riječima ministra Isaka, bit će raspisan novi konkurs, a u međuvremenu bi poziciju trebao preuzeti vršilac dužnosti.

Dvije sjednice zaredom se tačka imenovanja v.d. sklanja s dnevnog reda, a sada je Isak od premijera zatražio i hitnu sjednicu, s obzirom na to da je mandat Kormanu istekao još osmog maja. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije