Svevlad Hoffman i Ramo Isak imaju svoje stavove uoči imenovanja v. d. direktora FUP-a

5
N. Ž.
Svevlad Hoffman i Ramo Isak imaju svoje stavove uoči imenovanja v. d. direktora FUP-a
Foto: Kolaž / Ramo Isak i Svevlad Hoffman

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine će na sjednici u četvrtak, 11. maja, imenovati vršioca dužnosti direktora Federalne uprave policije. 

To je za portal Radiosarajevo.ba potvrdio i federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak

"Sutra, 11. maja, na sjednici Vlade FBiH bit će imenovan v.d. direktor FUP-a," rekao je za naš portal ministar Isak. 

Sjećanje na Bojana Tončića: U jeku NATO bombardovanja rekao ne Vojsci Jugoslavije

Sjećanje na Bojana Tončića: U jeku NATO bombardovanja rekao ne Vojsci Jugoslavije

Kontaktirali smo Svevlada Hoffmanna, savjetnika direktora Granične policije Bosne i Hercegovine, koji je naveo kako je trebao biti imenovan novi direktor, nakon što su konkursnu proceduru prošli Ensad Korman i on.

Hoffman je izjavio: "Svojom najavom da će na sutrašnjoj sjednici Vlade FBiH,predložiti v.d. direktora FUP usprkos činjenici da je dužan skladno čl. 55. st.(1). Zakona o unutrašnjim poslovima FBiH, prethodno dostavljeni prijedlog liste kandidata proslijeđen od strane Nezavisnog odbora dostaviti Vladi FBiH na imenovanje, ministar Ramo Isak očigledno klizi spram kaznenog progona radi izvršenja više kaznenih djela iz oblasti povreda prava iz radnih odnosa ali i zabrane diskriminacije,propisanih KZ FBiH.

Ramo Isak potvrdio: Vahidin Munjić će biti novi v. d. direktora FUP-a

Ramo Isak potvrdio: Vahidin Munjić će biti novi v. d. direktora FUP-a

Naime, neko bi napokon trebao ministra posavjetovati da ne postoje zakonski razlozi da se započeta natječajna procedura za izbor direktora zaobiđe i da se ide u neka v.d. imenovanja ili pokretanja nekih novih konkursa."

Isak je objasnio zašto će se imenovati vršilac dužnosti, a ne stalni direktor FUP-a. 

"Prethodni konkurs je poništen. Danas, 10. maja, sam tražio da se formira novi Nezavisni odbor u Parlamentu FBiH, kako bi išli u novi konkurs i konačno izabrali novog direktora Federalne uprave policije", kategorično je odgovorio ministar unutrašnjih poslova FBiH. 

Hoffman je u izjavi za naš portal rekao kako Isak ne govori istinu. 

"Žalosno je da se u odbrani neodbranjivog posiže za neistinama. Konkurs nije poništen. Da jeste, ja bi o tome kao kandidat morao biti obavješten.

Gospodin Isak obmanjuje javnost. Zašto to radi, on najbolje zna", rekao je Svevlad Hoffman. 

Na pitanje kada možemo očekivati imenovanje stalnog direktora ove agencije, Isak nije imao odgovor. 

"Direktora imenuje Vlada FBiH, a ne ministar. Sada je sve u rukama Parlamenta, koji mora da formira Neovisni odbor, te same vlade entiteta", rekao je na kraju razgovora za naš portal Ramo Isak

FUP će raspisati konkurs za prijem novih policijskih službenika

FUP će raspisati konkurs za prijem novih policijskih službenika

Podsjetimo, v.d. direktora FUP-a, kako je za portal Radiosarajevo.ba potvrdio i sam Isak prije nekoliko dana, postat će Vahidin Munjić. On je trebao biti imenovan još prethodne sedmice, ali je sada potvrđeno da će se to desiti na sjednici Vlade FBiH koja se održava sutra, 11. maja

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije