U New Delhiju sastali se Elmedin Konaković i Peteer Szijarto

6
Fena
U New Delhiju sastali se Elmedin Konaković i Peteer Szijarto
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Elmedin Konaković

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković sudjeluje u radu indijske konferencije o geopolitici i geoekonomiji Raisina Dialogue u New Delhiju, posvećenoj rješavanju najizazovnijih pitanja sa kojima se suočava globalna zajednica.  

Na marginama Konferencije ministar Konaković susreo se danas, prvog dana Konferencije, sa šefom mađarske diplomatije, ministrom vanjskih poslova i trgovine Peterom Szijartom.

Ministri su razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i napretku koji je posljednjih sedmica ostvaren na putu prema otvaranju pristupnih pregovora.

Poznati meteorolog objavio prognozu do kraja maja. Mnogima se neće dopasti

Poznati meteorolog objavio prognozu do kraja maja. Mnogima se neće dopasti

Ministar Konaković još je jednom naglasio značaj nadolazećeg sastanka Europskog vijeća u martu ove godine sa nadom da će ta odluka biti pozitivna i pokretačka za Bosnu i Hercegovinu i region.

On je istaknuo zahvalnost Mađarskoj na implementaciji Programa obrazovne i kulturne saradnje Stipendium Hungaricum i pozdravio potpisivanje Memoranduma o razumijevanju (MoU) za period od 2023. do 2025. godine, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP-a BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije