U Kantonu Sarajevo vakcinisano 57,79 posto punoljetnog stanovništva

0
Fena
U Kantonu Sarajevo vakcinisano 57,79 posto punoljetnog stanovništva
Foto: Vlada KS / S ranije vakcinacije u jednom sarajevskom tržnom centru

U Kantonu Sarajevo do danas je protiv koronavirusa vakcinisano 57,79 posto punoljetnog stanovništva.

Ukupno 194.110 stanovnika Kantona Sarajevo je u potpunosti vakcinisano sa dvije doze. Od toga 191.980 osoba je starosti iznad 18 godina, što predstavlja 57,79 posto punoljetnog stanovništva, navode iz Zavoda za javno zdravstvo KS.

Treću "booster" dozu su primila 38.054 stanovnika Kantona Sarajevo, što predstavlja 11,45 posto punoljetnog stanovništva.

Raiffeisen program nagrađivanja za srednja i mala preduzeća

Raiffeisen program nagrađivanja za srednja i mala preduzeća

Ti podaci su prikupljeni kroz Informacioni sistem Zavoda zdravstvenog osiguranja KS, a na osnovu kojeg je sačinjen sedmični presjek stanja vakcinacije.

Kako je navedeno, u ustanovama Kantona Sarajevo do sada je aplicirana 336.541 doza vakcine.

"Od 183 hospitalizirana pacijenta, 22 su vakcinisana sa dvije doze, što predstavlja 12,02 posto, dok je 87,98 posto osoba na bolničkom liječenju nevakcinisano", ističu iz Zavoda za javno zdravstvo KS.

Iz Ministarstva zdravstva KS pozvali su građane da se vakcinišu, te podsjećaju da svi punoljetni građani Kantona Sarajevo mogu primiti i treću dozu vakcine na svim punktovima u domovima zdravlja KS, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije