Objavljeni podaci: Koliko je stanovnika KS vakcinisano do sada?

5
Radiosarajevo.ba
Objavljeni podaci: Koliko je stanovnika KS vakcinisano do sada?
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Vakcinacija u Općoj bolnici (arhiv)

Ukupno 187.653 stanovnika Kantona Sarajevo je do sada vakcinisano sa dvije doze vakcine protiv koronavirusa, saopćeno iz Zavoda za javno zdravstvo KS.

Od toga, 186.283 osobe su u dobi iznad 18 godina, što predstavlja 56,07 posto punoljetnog stanovništva. Treću, booster dozu je primilo 26.147 građana KS.

Ovi podaci su prikupljeni kroz Informacioni sistem Zavoda zdravstvenog osiguranja KS, na osnovu kojeg je sačinjen sedmični presjek stanja vakcinacije.

Nikšić: Ušli smo u političku krizu. Svaki čas neko prepucavanje i ultimatumi

Nikšić: Ušli smo u političku krizu. Svaki čas neko prepucavanje i ultimatumi

Kako je navedeno, u ustanovama Kantona Sarajevo do sada su aplicirane ukupno 320.173 doze vakcina.

“Na bolničkom liječenju od COVID-19 oboljenja nalazi se 175 pacijenata. Od ovog broja, njih 42 je u potpunosti vakcinisano, što predstavlja 24,00 posto hospitaliziranih, dok je 76,00 posto osoba na bolničkom liječenju nevakcinisano”, navode također iz Zavoda za javno zdravstvo KS.

Iz Ministarstva zdravstva KS pozivaju građane da se vakcinišu, te podsjećaju da svi punoljetni građani Kantona Sarajevo mogu primiti i treću dozu vakcine na svim punktovima u domovima zdravlja KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije